“Când renunți la tot, ce-i mai bun ajunge la tine” – 7 sfaturi pline de optimism de la Sri Shankar

”Până nu înveți să manevrezi vâslele, este inutil să schimbi barca”.

Sri Sri Ravi Shankar este un guru indian și un activist civic, fondator al organizației internaționale “Art of Life”. În 2004 și 2006 a fost nominalizat de Comitetul Nobel pentru Premiul Nobel pentru Pace. În 2009 a intrat pe lista celor mai influenți 5 oameni din India, potrivit revistei Forbes India. Mai este ideolog inspirator al forumului internațional “Pentru etică în afaceri”, desfășurat anual în Parlamentul European.

1.Nu trebuie să vă grăbiți. Dar trebuie să fii acolo unde te simți bine. Dacă simțiți că nu ești acolo unde trebuie, ridică-te și mergi acolo unde vocea interioară te cheamă. Amintiți-vă că pentru a găsi ceva, nu este necesar să mergeți nicăieri. Este ceva foarte complex, o cheie în prezența constantă.

2.Nu încercați să controlați oamenii și evenimentele. Nu planifica, nu aștepta, nu dori, lasă totul liber. Fii capabil să reziști unei pauze, în timpul căreia nu se întâmplă nimic. Permiteți oamenilor să vină la voi, iar lucrurilor să se întâmple. Nimic nu e întâmplător.

3.Oferiți-vă libertatea de a fi voi înșivă, iar altora să fie alții. Amintiți-vă că fiecare are propria cale și propriile lecții. Dacă căile voastre se intersectează – perfect, dar dacă se despart, este de asemenea bine, pentru că totul este întotdeauna spre bine.

4.Nu încercați să aveți totul și imediat. Chiar și atunci când se pare că nu este nimic – există întotdeauna ceva, iar ceea ce nu ajunge va fi dat de mâna unui prieten, frate, surori, trecător întâmplător. Fii moderat în toate.

5.Întâmpină-i pe toți și toate cu zâmbet, cu dragoste. Și niciodată nu-ți lua adio, pentru că nimic nu este niciodată final. Spune: “Mulțumesc, și până la noi întâlniri.”

6.Fiți deschiși oamenilor, cosmosului, lui Dumnezeu, – spuneți cum vă place. Crede, totul în viața ta se întâmplă cum e mai bine pentru tine. Chiar și atunci când pare că nu mai ai unde, există acel unde … Nu știi niciodată unde vei găsi, unde vei pierde.

7.Pentru a pune o cămașă curată, trebuie să o aruncați pe cea veche. Este imposibil să afli ceva nou sau să te schimbi fiind sclavul vechilor dogme și credințe. Fă-ți mintea elastică!