Alain Delon: „Nu există nimic mai stupid decât tinerețea artificială”. 29 de învățături de la unul dintre cei mai buni actori ai timpului

Actorul francez Alain Delon a fost întotdeauna extrem de negativ în privința chirurgiei plastice. În anii 90, cei mai buni chirurgi plastici i-au oferit actorului în vârstă de 60 de ani oportunitatea de a-și face o operație, astfel încât să piardă o duzină de ani, dar Delon a respins mereu o astfel de oportunitate.

Alain Delon este un filozof în viață, de aceea el consideră vârsta un avantaj. Actorul a spus că de-a lungul anilor apar roluri new age, care sunt mai interesante pentru el decât personajele tinere. Prin urmare, urmărirea tinereții – din punctul lui de vedere, este calea de întoarcere, iar el vrea să meargă înainte.

În plus, a părea diferit decât ești cu adevărat, conform conceptului său, este nedemn de un bărbat adevărat: „Nu există nimic mai prost decât tinerețea artificială.”

În 2017, Alain Delon a anunțat oficial sfârșitul carierei sale de actor și a trecut la afaceri. Companiile pe care le-a creat sunt angajate cu succes în producție, precum și în producția de diverse bunuri. Sub marca „A. D.” astăzi produse și vândute cu succes: lenjerie, parfum, cravate, ceasuri, ochelari și diverse accesorii. Actorul își conduce afacerea din conacul său elvețian de la periferia Genevei, care este cunoscut pentru că deține una dintre cele mai mari colecții private de antichități din lume.

Vedetele de cinema fac deja legende despre anii lor de tinerețe. Se știe că a fost crescut într-o familie de plasament după ce părinții săi naturali au divorțat și niciunul dintre ei nu a vrut să își asume responsabilitatea pentru copil.

A studiat prost la școală, a fost cunoscut drept huligan, dar fetele încă au încercat în toate modurile posibile să atragă atenția celui mai frumos băiat al școlii. În tinerețe, nu a înțeles beneficiile aspectului său atractiv: „Dacă mi-aș fi dat seama imediat că am o astfel de armă, o asemenea putere, nu mi-aș fi început cariera de producător de cârnați… În cele din urmă, în viața mea personală, nu am făcut nimic pentru mine – până la capăt… pentru mine”

În ceea ce privește „omul cârnaților”, se referea la afacerea tatălui său, care avea o mică firmă de producție de cârnați și semifabricate din carne. După școală, a încercat să-și ajute tatăl, dar în cele din urmă s-a înrolat să slujească în legiunea franceză.

Câțiva ani de serviciu în armată au avut un efect pozitiv asupra tânărului. A devenit responsabil și disciplinat, dar cel mai important, în serviciu, și-a dat seama că își dorește să fie actor de film.

Și acum în spatele unei cariere de actorie strălucitoare – mai mult de patruzeci de roluri majore din cei mai celebri regizori. Alain Delon este unul dintre cei mai buni zece actori de film din toate timpurile. Dar ultimele interviuri ale artistului sunt alarmante de pesimism. Este sincer dezamăgit: „Atunci, ca și astăzi, banii erau în prim-plan. Dar tot au existat lucruri care nu erau măsurate prin bani. Astăzi nu au mai rămas astfel de lucruri. M-am săturat de această modernitate și, când va veni momentul, voi părăsi această lume fără regret…”

30 de învățături ale actorului Alain Delon

„De aici provine duritatea și vehemența mea. Personajul meu nenorocit a existat dintotdeauna, acum a devenit și mai rău. Din izolarea mea, ies doar pentru afaceri. După ce am atacat lumea exterioară, mă retrag din nou în fortăreața mea și ridic poduri peste șanțurile din jur. Pentru a fi iubit, trebuie să zâmbești mereu, să te înclini în fața tuturor, să obții favoarea universală, să-ți porți inima în ham, deși totul e fals. Zâmbetul este mai important decât să fii tu însuți. Dar stăpânirea nu este în natura mea. Pentru că atunci omul își pierde personalitatea. El devine un fals, transformându-se într-o creatură care prinde viața la cerința altcuiva. Spunând că sunt vedetă, mă refer la următoarele: îmi place să fiu primul, nu o ascund. Dar nu urmăresc asta din vanitate meschină. Vreau să fiu considerat o vedetă drept recunoaștere a muncii, a perseverenței și meritului meu.

“Se spune că ai un temperament prost?! — Nu, am doar un caracter!”

„Femeile sunt un rău necesar.”

„Fac trei lucruri cel mai bine: munca mea, prostii și copii.”

“M-am împacat cu fizionomia mea abia după ce a fost lansat unul dintre cele mai cunoscute filme ale mele „Pool”. Aveam treizeci și trei. Apoi mi-am dat seama deodată: epoca lui Hristos, sufletul unui samurai și apariția unui iubitor de eroi – aceasta este contradicția mea și, în același timp, atuul unui actor.”

„În prezent, încercăm să facem diferența dintre bărbați și femei-invizibilă, și totuși această diferență este frumoasă.”

“Există trei tipuri de actori: răi, buni și populari. Totul este clar cu cei răi, ei joacă mediocru, cei buni joacă bine. Iar cei populari nu joacă nimic – doar locuiesc în fața camerei.”

“Îmi place să mă ridic de la masă când vasele nu sunt încă luate de pe ea.”

„Caii sunt mai buni decât oamenii: cel puțin nu mint.”

„Sunt dur cu oamenii din jurul meu, cu cei care lucrează cu mine, dar sunt la fel de dur cu mine. Aceasta nu este o scuză, ci mai degrabă o circumstanță atenuantă. Îmi doresc ca totul în munca mea să fie determinat de profesionalism. Acesta nu este un capriciu, nu este o încercare de a vă mulțumi. Îmi iubesc meseria și încerc să o fac cât pot de bine.

„Tot ceea ce sunt astăzi, le datorez femeilor. Sunt îndatorat femeilor, acele femei care m-au iubit, pe care le-am iubit, din motive foarte simple. Totuși, le-am spus totul despre asta. Pentru că în ochii unei femei care mă iubește… mereu am vrut ca ea să creadă că sunt cel mai mare, cel mai frumos, cel mai puternic. Și aceasta este o motivație incredibilă, pentru că pentru femeile pe care le-am iubit (și ele m-au iubit), am fost întotdeauna cel mai frumos, cel mai mare și cel mai puternic. Tot ce am făcut, le datorez femeilor. Am făcut-o din dragoste pentru ele, pentru a fi cel mai bun pentru ele.”

„Dacă nu mi-ar plăcea, aș face ceva pentru a nu mai fi un semizeu.Deși este puțin probabil că aș fi reușit: poți șterge detaliile vieții tale personale, dar cariera, imaginea creată va rămâne. Așa că trebuie să suport situația existentă, în plus, eu însumi nu aș vrea să schimb nimic în munca mea. Desigur, atenția sporită acordată persoanei tale apasă uneori, dar o iau drept recunoștință pentru ceea ce am făcut.”

“Ce dorință le-ai pune bărbaților și femeilor ca să se regăsească? Știi ce a spus Fellini înainte de moarte? „Mi-aș dori să fiu din nou îndrăgostit!” Să te gândești la asta în momentul plecării este uimitor, nu-i așa? Trebuie să credem că acesta este cel mai bun lucru din lume. Așa înțeleg eu! Acum, cumva, nu se mai obișnuiește să le spui bărbaților: „Ceea ce îți doresc este dragoste pentru o femeie”. Dar să iubești sincer și cu adevărat – asta este ceea ce contează! Nu este nimic mai important!”

“- Au mai rămas „vedete” în Franța? Una este în fața ta. – Asta-i tot? – Asta nu este suficient. — „Steaua” este durabilă? – Nu știu. Arăt ca o „stea” de scurtă durată?”

“Nu contează dacă mă iubesc sau nu. Dar dacă nu ar fi iubit, ar fi spus despre asta cu mult timp în urmă, și atunci n-aș mai valora nimic.”

„Slujba mi-a oferit o mare satisfacție. Dar fericirea pentru mine este un lucru care nu există, acestea sunt momente din viață pe care le trăiești fie în timpul serviciului, fie cu cineva care îți împarte viața cu tine, fie cu un copil, cu prietenii… Dar acestor momente nu le datorez profesia, eu însumi le formez, eu însumi le pot distruge. Într-un fel sau altul, dar eu, cel mai probabil, adesea nu sunt mulțumit. Aceasta este o chestiune de temperament, de natură. În plus, satisfacția este adesea urmată de plictiseală și rutină. Și urăsc asta.”

„Am fost considerat un ticălos frivol multă vreme. Chiar nu sunt educat, nu respect regulile de conduită general acceptate. Este adevărat că la început mi-am bâjbâit drumul ca un orb. Dar după mulți ani, am plătit pentru totul în întregime – la urma urmei, trebuie să plătești pentru tot! Și deodată – ai observat? Orice ridicol a încetat. Glumiștii de ieri doar clătina din cap nedumeriți.”

“Oamenii mă întreabă „Ce simți când ții un revolver în mână într-un film?”. Asta mă face să râd. Pentru că revolverul pe care îl țin în film și cel pe care l-am folosit în Indochina nu sunt la fel. La aceasta trebuie să adăugăm și faptul că în film mâna nu tremură.”

„Nu flirtez cu nimeni și nu mă ascund de nimeni. Sunt ceea ce sunt. Ai tot dreptul să mă accepți sau să mă respingi. Spre deosebire de ceea ce scriu ei despre mine, sunt foarte sensibil și emoțional. Am dreptul la asta. Cum altfel aș fi putut deveni un actor, un mare actor? Simt fericirea și suferința mai mult decât alții.”

“Dacă aduc oamenilor un vis prin eroii mei, prin tot ceea ce am făcut, atunci nu mi-am trăit viața degeaba. Întotdeauna este nevoie de un vis și acesta va trăi atâta timp cât vor fi vedete în lume… Fără ele, în cinematograf și pe stradă, în imaginație și în viața reală, întunericul ar domni.”

„Sunt rănit, ca toți ceilalți, dar nu am dreptul să mă plâng de soartă, sunt creat din răni și pierderi, ca mulți alți oameni din viața mea. Așa este viața și poate fi crudă. I-am spus același lucru și fiului meu Anthony. Totul s-a complicat, și-a pierdut simplitatea care era în copilăria lui, sau în a mea. Dar nu ar trebui să ne plângem. Acesta este ceea ce mă preocupă și merg înainte cu asta în minte.”

“Uneori am un temperament slav. Nu știu de unde a venit. Poate de la prietenii mei sau de la femeile pe care le-am iubit?”

“Am devenit actor. Dar, în același timp, un actor nu este o profesie. Acest lucru nu poate fi învățat. Înaintea unui actor, există întotdeauna o persoană. Numiți-mi un nemernic care a devenit un mare actor? Acest lucru nu se întâmplă.”

“Cinematograful este o ocupație pentru profesioniști. Este doar păcat să vezi cum toată lumea și-a dorit brusc să devină regizori… De aici vine criza din cinema! Oamenii inutili, mediocri, proști, care se grăbesc în profesie.”

„Mi-a luat zece ani de muncă grea ca să-i fac pe oameni să uite că sunt doar un tip drăguț cu o față drăguță. A fost o luptă grea, dar am câștigat-o.”

“Nu te deschide niciodată până la capăt. Ar trebui să păstrezi unele lucruri pentru tine, pentru oamenii pe care îi iubești.”

“Nu mi-a fost niciodată frică de bani și faimă. Mă poate ameți să realizez că toate acestea, de fapt, nu înseamnă nimic. Această claritate a conștiinței o numesc „cancer al minții”. De asemenea, îmi întărește convingerea că toate acestea sunt doar un castel de cărți în bătaia vântului. Că nu merit tot ce am realizat. Cât de corecte sunt toate acestea? Am o anumită viziune asupra lucrurilor și oamenilor. Din punctul meu de vedere, oamenii onorați nu sunt actori, cântăreți, artiști, ci cei care își dedică toată viața bunătății, rămânând în mare parte necunoscuți de nimeni.”

„Știu destul de clar că nu am sedus niciodată o femeie. Prin cuvântul „sedus” vreau să spun – nu am dansat quadrille. Întotdeauna femeia a fost cea care decide totul. Cuvintele mele s-ar putea să te surprindă, pentru că vin de la o persoană care este considerată un seducător profesionist. Chiar mi-e puțin rușine să vorbesc despre asta. Fiecare persoană știe totul despre sine. Nu este vina mea că m-am născut frumos și seducător. Așa m-a făcut mama. Dar, să spun adevărul, la început totul a fost diferit, iar această împrejurare a devenit atuul meu în viitor. Se știe că crești diferit în funcție de faptul că te-ai născut frumos sau urât. Cel care este îngrijit, care este admirat, care este invidiat, viața îl înzestrează cu o altă soartă decât acela la care nimeni nu se uită, pe care nimeni nu l-a invidiat vreodată, care nu este plăcut. Și dacă aduci acest gând până la absurd, atunci un bărbat frumos poate deveni o persoană inutilă, super-egoistă și urâtă, bilioasă și uscată.”

“Din punctul meu de vedere, nebunia care a pus mâna pe oameni este de vină pentru tot. Cum pot oamenii de pe planetă să ajungă la o înțelegere între ei când ne este greu să fim de acord cu un vecin?”