Ai grijă cu cine comunici: 5 citate înțelepte care te vor ajuta să eviți dezamăgirea în oameni

Există oameni cărora ar fi mai bine să nu le permiți să facă parte din viața ta. Află care sunt cele 5 categorii de persoane pe care ar fi mai bine să le eviți pentru a nu rămâne dezamăgit.

1. Cei care vorbesc de rău pe alți oameni

“Dacă vrei să cunoști o persoană, nu asculta ce spun alții despre el, mai degrabă ascultă ce spune el despre alții.” – Woody Allen

Această tehnică te va ajuta la prima întâlnire să afli cum se comportă interlocutorul tău cu oamenii, pentru că exact așa te va trata și pe tine.

O persoană care abia ai cunoscut-o vorbește despre alții cu furie sau îi învinovățește pe cei dragi pentru toate eșecurile sale? Nu fi surprins că orice cuvânt sau acțiune a ta care nu îi va fi pe plac va provoca aceeași reacție.

Dar există și alt tip de persoane – care iubesc să bârfească pe la spate.

Dacă o persoană bârfește o cunoștință comună, atunci să știi că mereu când va avea ocazia va dezvălui altora și secretele tale.

2. Care nu te susțin în ceea ce faci

Există o astfel de categorie de oameni, ei pot fi numiți „lichidatorul de vis”. Aceasta este o persoană care, la oricare dintre ideile tale, va fi nemulțumită și îți va spune că nu este bine ceea ce faci.

“Nu crede niciodată oamenii care spun că nu îți va reuși. Sunt doar niște ratați și așa vor rămâne mereu.” – Jackie Chan

A avea încredere în visele tale sau a vorbi despre planurile tale unei astfel de persoane este același lucru cu a renunța la ideea ta.

Spune despre ideile tale importante doar celor mai apropiate persoane sau celor care ești sigur că te vor susține.

3. Invidioși

“Evită oamenii care încearcă să-ți submineze încrederea în tine. Această trăsătură este caracteristică oamenilor mici. Un om mare, dimpotrivă, te face să simți că și tu poți deveni mare.” – Mark Twain

Cel care îți devalorizează aspirațiile, nu crede în talente și nici măcar nu încearcă să te susțină, cel mai probabil, nu va aduce nimic pozitiv în viața ta.

Oamenii invidioși nu fac decât să-i tragă și pe alții în jos.

4. Egoiști

Aceste persoane nu pot vorbi despre nimic altceva decât despre ei înseși.

“Oamenii sunt împărțiți în două categorii. Unii, intrând în cameră, exclamă: „O, pe cine văd!”, iar alţii: “Iată-mă!” – Abigail Van Buren, jurnalistă.

Este uimitor cum oamenii pot fi indiferenți față de ceilalți. Și dacă te ascultă, cu siguranță ca răspuns tot vor povesti despre ei înseși. Este inutil să aștepți înțelegere și ajutor de la astfel de oameni.

5. Trădători

Relațiile apropiate sunt construite pe încredere. Dacă un prieten, o persoană dragă sau un coleg te dezamăgește, simți o durere imensă.

“Există oameni ciudați care tratează prietenii ca pe o haină: o folosesc până se uzează și apoi o aruncă.”

Într-adevăr, există persoane care sunt gata doar să folosească alți oameni în scopurile lor. Comunicarea cu o astfel de persoană durează exact atâta timp cât își îndeplinește scopurile.

Ai grijă cu ce fel de oameni comunici. Construiește relații profunde cu cei care merită cu adevărat. Comunicarea cu aceste 5 categorii de oameni nu va duce la nimic bun.