Actorul care s-a retras într-un sat uitat de civilizație: „Uneori suntem loviți de soartă”

Piotr Mamonov este un muzician și actor rus, cunoscut pentru rolurile din filmele „Taxi Blues” și „Insula”. Fost component al unei trupe rock, Mamonov s-a retras în ultimul timp din viața aglomerată a orașului, preferând să caute liniștea sufletească.

El nu mai este tânărul scandalos de altă dată, s-a retras într-un sat uitat de civilizație, a devenit foarte credincios și a început să aibă un stil de viață sănătos.

Iată câteva dintre reflecțiile lui despre lucrurile care cu adevărat contează în această viață!

1.Dragostea nu este un sentiment, ci o virtute. Aceasta este cantitatea de bine pe care îl facem, indiferent de ceea ce ni se întoarce. Când pur și simplu faci bine.

2.Este necesar să întâlnești omul, să vorbești mereu mai presus de meritele și de demnitatea lui, iar asta nu va fi lingușeală. Atunci omul va tinde să se ridice la nivelul pe care l-ai stabilit pentru el.

3.Ar fi necesar pentru noi toți, și în primul rând pentru mine, să învățăm să ne spunem „Nu”.

4.Este important cum vom muri! Una este – pentru adevăr și complet alt lucru este din cauza vodcăi.

5.Uneori suntem loviți de soartă, însă aceste lovituri nu sunt decât niște leacuri. Orice ni se pare o „pedeapsă”, de fapt, este o lecție.

6.Învață să pierzi și să nu regreți asta.

7.În opinia mea, sfântul se deosebește de păcătos prin faptul că a învățat să iubească.

8.Fără iubire, omul moare de viu – un cadavru viu. El merge, își face chestiile, își îndeplinește datoria, dar se sufocă.

9.În sicriu nu există buzunare. Ce ai adunat în suflet, cu aceea vei pleca.

10.E greu să trăiești. Este foarte puțină iubire și multă singurătate. Multe ore dificile, când nu ai pe nimeni sau nu ai nevoie de nimeni. Și mai rău este în companie: sau vorbești în continuu sau taci și îi urăști pe toți.

11.Eu nu-mi amintesc ziua de ieri și nici nu vreau. Eu sunt orientat înainte. Veșnicia mea e în față. 

12.Fiecare persoană pe care o întâlnești în cale este un înger. El fie te încearcă, fie te iubește. Altfel nu poate fi.

13.Pentru ce trăim? Mulți ani nu am putut răspunde la această întrebare. Mă drogam, consumam alcool, îi băteam pe alții și credeam că eu sunt cel mai important. De fapt, sensul vieții este în a iubi.

14.Iubirea înseamnă să speli vasele când nu e rândul tău. 

15.Dumnezeu este la fel ca un tată grijuliu. Îl pune pe copil în ungher pentru ca data viitoare să nu mai facă rău. Îl ține strâns de mână ca să nu nimerească sub roțile mașinii. Așa și Dumnezeu.

16.Cedează, iartă și totul se va întoarce înzecit la tine. Aceasta e adevărata fericire. Însă pentru a o găsi trebuie să te gândești în fiecare minut la ceea ce faci, ceea ce spui.

17.În fiecare seară adresează-ți această întrebare: Eu am trăit încă o zi, ce bine am făcut? Cred că dacă nimeni nu s-a simțit bine de la aceea, că eu am trăit această zi – înseamnă că am trăit-o în zadar.

18.Dacă am făcut 9100 de pași de la Dumnezeu și un pas spre Dumnezeu, atunci ne mișcăm.