Aceste 10 aforisme dau în vileag toate secretele femeilor. Ultima o să te pună pe jar!

Imaginea femeii este una dintre cele mai discutate și intrigante în literatura universală. Zeci de poeți și scriitori renumiți din toată lumea au iubit, au admirat, au urât femeia, dar niciunul n-a fost indiferent față de ea. Femeile sunt cauzele tuturor necazurilor, care au avut loc pe pământ, dar totodată și leacul pentru acestea.

1. Cine dintre bărbați  a coborât în beznă și s-a întors de acolo cu o fiică sau cu un fiu, așa cum fac femeile? Aceste ființe tandre și zâmbitoare posedă taina bunătății. Aceste ceasuri care au adăpostit Timpul – ele crează trupul, al cărui destin este să lege infinitul. Darul este în interiorul lor, ele au recunoscut puterea miracolului și nu se mai gândesc la asta. De ce să reflectezi asupra Timpului – dacă tu singur ești timp, dacă transformi o clipa trecătoare a eternității în căldura vieții? (Ray Bradbury)

2. Toate femeile sunt diferite. În general, ele par a fi o combinație dintre ce e mai bun și ce e mai rău, dintre miraculos și îngrozitor. Și, totuși, eu sunt bucuros că ele există. (Charles Bukowski)

3. E imposibil să învingi o femeie. Dacă nu-ți plac neplăcerile, nici nu încerca. (William Faulkner)

4. Instinctul la femeie echivalează cu inteligența la un bărbat de seamă. (Honore de Balzac)

5. O femeie uneori poate să-și recunoască păcatele, dar slăbiciunile niciodată. (Bernard Shaw)

6. Chiar și severitatea femeiii iubite este plină de un farmec infinit, pe care nu-l putem găsi nici în cele mai fericite minute cu alte femei. (Stendhal)

7. O femeie o pierzi la fel ca și pe un batalion: din cauza unei greșeli de calcul, a unui ordin imposibil de îndeplinit și din cauza condițiilor cumplite. Și încă din cauza bestialității tale. (Ernest Hemingway)

8. Femeia nu este o mobilă de fier: ea este o floare. Ea nu vrea să-i arăți cât ești de plin de treburi. Ea are nevoie de cuvinte calde și dulci. Cel mai bine să-i spui în fiecare zi ceva plăcut, decât să lucrezi pentru ea cu o frenezie sumbră. (Erich Maria Remarque)

9. Bărbatul întotdeauna vrea să fie prima dragoste a femeii. Femeia vrea să fie ultima dragoste a bărbatului. (Oscar Wilde)

10. Femeia este vicleană, guralivă, agitată, mincinoasă, ipocrită, meschină, mediocră, ușuratică și răutăcioasă. Un singur lucru e frumos la ea, aceea că aduce pe lume niște ființe atât de drăguțe, grațioase și extrem de deștepte ca bărbații. Pentru această faptă bună îi vom ierta toate păcatele. (Anton Cehov)