Acceptă aceste 7 adevăruri dure și vei deveni mult mai puternic și fericit

„Cred că fiecare om trebuie să devină mai întâi bogat și faimos, să încerce tot la ce a visat, pentru a înțelege că nu asta e important.” – Jim Carrey

Viața nu este simplă, vom fi cu toții de acord. Ne confruntăm foarte des cu greutăți care ne consumă emoțional și fizic. Chiar și așa, găsim forțe ca să ne ridicăm și să devenim de fiecare dată mai puternici decât am fost.

Rămân a fi însă încă câteva adevăruri, pe care ne este frică să le acceptăm. Le evităm în speranța că vom scăpa de ele, însă această ignorare nu ne ajută cu nimic. Trebuie să înțelegem că un astfel de comportament doar agravează lucrurile.

Iată șapte adevăruri, pe care trebuie să le acceptăm dacă vrem să devenim mai puternici și mai fericiți.

1.Nimic nu este veșnic, nici viața

Unii spun vă viața este scurtă, alții cred că viața este cel mai durabil lucru din lume. Oricare ar fi doza de adevăr din cele două viziuni, cert este că viața nu este veșnică. Orice are un început și un sfîrșit. Deși știm cu toții de asta, puțini dintre noi conștientizează și acceptă acest lucru pentru a trăi cu intensitate.

2.Nu poți obține succes, fără să suferi eșec

Nereușita este cheia spre succes. Oricât de paradoxal ar părea, eșecurile ne ajută să ne dezvoltăm. Este imposibil să-ți atingi scopurile fără piedici de-a lungul căii. Conștientizarea acestui fapt călește foarte bine caracterul.

3. Discuțiile despre scopuri și depunerea efortului pentru a le atinge sunt lucruri absolut diferite

Poți să vorbești oricât vrei despre scopuri mărețe și visuri grandioase, ele însă vor rămâne tot scopuri și visuri atât timp cât nu vei întreprinde nimic pentru a le realiza. Acestea încep să devină realitate numai când devii ambițios și concret în acțiuni.

4.În viață există lucruri mai de preț ca banii

Viața îndestulată nu ne face oameni destoinici. Chiar și cu o avere de milioane sau cu un salariu foarte mare te poți simți singuratic și nesatisfăcut. Atât timp cât ai ce să mănânci, ai unde locui și te înconjoară oameni dragi – totul este bine.

5.Fericirea este calea și nu destinația

Este imposibil să fii fericit tot timpul. Chiar și vloggerii care își demonstrează viața ideală  pe internet sunt uneori triști și poate chiar depresivi. Avantajul lor este că ei nu vorbesc despre probleme, nu se plâng și nu pun accentul pe emoțiile negative. Emoțiile omenești sunt complicate și e absolut normal să fie așa.

6.Nimeni nu este  perfect

Cu toții avem neajunsuri, dar prin asta se manifestă diversitatea și frumusețea omenirii. Fiecare dintre noi are propriul ritm și propriile etape de parcurgere a vieții. Deseori, ceea ce pare perfect pentru unul, este departe de perfecțiune pentru altul.

7.Orice dimineață e un nou început

Să presupunem că azi ai avut o zi groaznică. Ai aflat noutăți proaste, planurile tale au eșuat, ești extrem de supărat… S-ar părea că totul se termină aici. De fapt, tot ce trebuie să faci în astfel de situații este să mergi la culcare, fără să analizezi totul și să ai astfel o noapte nedormită.

Pur și simplu acceptă totul și lasă totul pentru a doua zi, când vei fi cu mintea limpede. Vei vedea că dimineața nu-ți va părea totul a atât de îngrozitor ca la finalul zilei de ieri.