9 Citate motivaționale de la Femei de succes, care îți vor da putere să mergi înainte!

Femei de succes din diferite domenii vorbesc despre cum să răspundem criticilor, să vorbim și să acționăm cu încredere în sine și cum să deconectăm „gena perfecționismului” care ne împiedică să trăim și să creăm cu deplină forță.

Despre încrederea în sine

„Îmi plac femeile – șefi, care nu își fac griji de ceea ce vor gândi despre ele subalternii, care nu așteaptă aprobare și susținere pentru tot ceea ce spun, de fiecare dată încheind cu cuvintele: „E bine așa?”

Îmi plac cele, care se comportă curajos în fața unor circumstanțe de neconceput, cum ar fi mama mea, când a fost diagnosticată cu cancer pancreatic de gradul patru. Sau Gabrielle Giffords, jurnalista de la New York Times, care scrie în articolele sale despre lașitatea Congresului privind legea cu privire la purtarea armei și utilizează declarații precum „să vă aduceți aminte de cuvintele mele” de parcă ar fi un Clint Eastwood. Câte femei cunoaștem, care știu să vorbească astfel?”

Mindy Kaling, actriță

„În loc să puneți întrebări cu intonație apologetică, începeți să vorbiți afirmativ. Gândiți-vă, niciunul dintre voi nu și-ar dori să ajungă în cabinetul unui medic, care ar spune ceva de genul acesta: „Eu vă voi opera? Sunt aici, pentru a vă povesti despre cum va decurge operația? Am absolvit universitatea de medicină cu excelență, așa deci?” Afirmați prin acțiuni și voce.

Tina Fey, actriță, producător

Despre critică

„Dacă la locul de muncă ești supusă criticii din cauza aspectului, vârstei sau pentru că ești femeie, cuiva nu îi plac convingerile tale politice sau religioase, întreabă-te: „Poate această persoană să mă împiedice să fac ceea ce vreau?” Dacă răspunsul este „Nu”, atunci ignoră critica și mergi înainte pe calea aleasă. Este mai bine să investești energia în atingerea scopurilor – astfel îi vei depăși cu ușurință. Apoi, când vei ajunge la cârmă, nu accepta să-ți fie alături oameni care s-au comportat prost cu tine.”

Tina Fey

„Da, cu cât vei fi mai de succes sau mai puternic, persistent în exprimarea opiniilor proprii, cu atât mai puțin vei fi plăcut de alții. Fără niciun motiv aparent, oamenii vor începe să creadă că ești prea lăudăros, arogant și, în general, tragi pătura peste tine. Dar puterea și realizarea de sine, sinceritatea și loialitatea față de tine însuți merită toate acestea.”

Jessica Valenti, scriitoare

Despre „gena perfecționismului”

„Cred că ceea ce le împiedică pe multe femei tinere să se miște înainte și să-și dezvolte cu adevărat talentul este „gena perfecționismului”. Încercați să schimbați abordarea: în loc să depuneți eforturi pentru excelență, încercați să faceți totul „destul de bine”. Amintiți-vă mereu că nu trebuie să fiți perfecte. Majoritatea bărbaților nu își fac griji în acest sens. Abordarea lor este simplă: să determine unde este oportunitatea și să profite de ea. Ei nu se gândesc: „Doamne, nu sunt perfect, astăzi am o coafură teribilă, nu am încălțat pantofii potriviți.”

Hillary Clinton, politiciană

„Show-ul continuă nu pentru că totul este gata și în ordinea perfectă, ci pentru că este inadmisibil să ieși din program. Când scriam schițe umoristice în regim săptămânal pentru o emisiune TV am înțeles un lucru important – este imposibil să creezi întotdeauna un produs la fel de bun. Da, poți crea lucruri strălucite, de care vei fi mândru. Dar vei scrie, de asemenea, și texte rele. Și, din păcate, acestea vor fi difuzate. Nu trebuie să-ți faci griji de asta. Luni vei veni iarăși la locul de muncă și vei începe din nou să cauți aur. Principalul lucru este să înțelegi diferența dintre aur și rahat.”

Tina Fey

„Pentru a nu te îndepărta de calea corectă a vieții, va trebui să revizuiești principiile și să transferi unele lucruri aparent importante în categoria celor neimportante. Dacă dorința de a-i face pe plac șefului teribil este mai importantă pentru tine decât timpul petrecul cu copiii, sau curățenia ideală în casă este mai importantă decât somul și acumularea noilor forțe, atunci pregătește-te pentru o luptă lungă și epuizantă cu soarta.”

Martha Beck, socioloagă

Despre munca grea

„Inspirația vine, de obicei, în timpul muncii, nu înaintea ei.”

Madeleine L’Engle, scriitoare

„Orice problema nu ai avea de rezolvat, fii parte a soluției. Nu sta cu mâinile încrucișate, punând întrebări și arătând spre obstacole.”

Tina Fey