6 înțelepciuni indiene care uimesc prin profunzimea sensului lor

Indienii sunt unul dintre cei mai apropiați oameni de natură. Ei trăiesc aproape la fel ca acum sute de mii de ani. Lumea din jurul lor se schimbă, se creează noi tehnologii, iar viața lor este în plină desfășurare ca și până acum în trecutul îndepărtat, o pot trăi fericiți fără telefoane și alte dispozitive care le ușurează viața. În ciuda faptului că nu au mai rămas atât de multe din această populație, ei au reușit să păstreze și să transmită cele mai înțelepte sfaturi. Toate au o semnificație profundă și vă pot fi utile pe tot parcursul vieții.

1. În interiorul fiecărei persoane există o luptă între lupul rău și cel bun. Lupul pe care îl hrănești câștigă întotdeauna

Undeva în adâncul sufletului, fiecare persoană își face griji pentru cuvintele rostite, pentru acțiunile sale, pentru comportamentul său. Este destul de normal să ne gândim la ceea ce am făcut mai devreme, dar nu este nevoie să ne oprim asupra acestui lucru. Înțelepciunea indiană spune că o persoană are două laturi opuse în interior și, fiecare dintre ele are propria sa structură. Dacă preferi partea furioasă, te va consuma. Dacă dimpotrivă, atunci armonia și liniștea vor domni în suflet.

2. Chiar și un pește mort poate înota în direcția fluxului

Fluxul înseamnă viață, este lupta pentru noi obiective, îndeplinirea scopurilor. Uneori, pentru a atinge obiectivul, trebuie să înoți în direcția fluxului, dar aceasta necesită forță, deoarece doar un pește puternic este capabil să înoate împotriva curentului. Dacă lăsați mâinile jos, veți pluti lin și încet, doar că nu aveți nevoie de forță aici, ceea ce înseamnă că o astfel de alegere este potrivită și pentru peștii morți. El nu are viață, dar poate merge și cu ceilalți de-a lungul acestui pârâu. Trebuie să fii puternic și hotărât pentru a merge împotriva tuturor obstacolelor.

4. Viața curge din interior spre exterior. Urmând acest gând, tu vei deveni adevărul

Fiecare dintre noi trebuie să se gândească la această frază, poate fi necesar să o citiți de mai multe ori pentru a înțelege ideea. Viața își ia sursa din inima și sufletul nostru. De acolo iese și se reflectă în lumea înconjurătoare. Dacă inima ta este plină de negativism și ură, atunci aceste calități vor ieși la iveală. Creează armonie interioară cu tine însuți și atunci bunătatea și prosperitatea vor domni în jurul tău.

5. Cunoașterea este ascunsă în fiecare lucru. Întreaga lume a fost cândva o bibliotecă

Uită-te în jurul tău, ce vezi? Un dulap cu oglinzi, un candelabru din care iese lumină. Toate aceste lucruri simple au fost create de mâna omului și absolut fiecare are propria sa poveste, propriul bagaj de cunoștințe care a fost necesar pentru crearea sa. Oamenii au muncit din greu, au creat invenții ingenioase cu ajutorul cărora acum salvează vieți și zboară în spațiu.

6. Când ultimul copac este tăiat, când ultimul râu este otrăvit, când ultima pasăre este prinsă – abia atunci vei înțelege că banii nu pot fi mâncați

Din păcate, lumea a fost cuprinsă de întuneric monetar. Natura și animalele sălbatice dispar de pe planeta noastră. Nimeni nu este interesat de restaurarea și curățarea râurilor, oceanelor, plantarea unei păduri noi sau interzicerea vânătorii. Nu există dobândă, pentru că nu vei putea câștiga bani aici, va trebui să-i cheltuiești, și o sumă foarte mare. Au distrus tot ceea ce putea fi numit minunat și neînchipuit de frumos pe întreg Pământul. Într-o zi, când casa noastră comună – Terra, va fi la margine,  abia atunci, oamenii cu mulți bani vor înțelege că nu mai există șanse pentru salvare.