20 de Citate puternice de la optimistul Nick Vujicic – Ele îți vor stârni pofta de viață!

Nick Vujicic s-a născut în 1982 la Melbourne, în Australia. Când a apărut pe această lume, Dumnezeu l-a „înzestrat” cu o boală teribilă – sindromul Tetra-Amelia. Nick s-a născut fără brațe și fără picioare. Dintre membre, băiatul avea doar un picior cu degetele parțial contopite. Poate oare un om să trăiască cu o astfel de boală? Și cu atât mai mult, poate el reuși în viață?

Încă din copilărie, băiatul se confrunta cu obstacole extrem de dificile. Dar, nu a încetat să-și păstreze speranța și a depășit cu forță pe fiecare dintre ele. Cu un singur picior a învățat să scrie și să meargă, să înoate și să facă surfing. El a stăpânit calculatorul și a reușit să fie acceptat la o școală obișnuită.

Astăzi, Nick Vujicic are 36 de ani. El a devenit celebru în toată lumea ca vorbitor motivațional, scriitor și predicator.Nick a vizitat peste 40 de țări și a discutat cu mii de tineri, ajutându-i să găsească sensul vieții și să-și dea seama că posibilitățile lor sunt nelimitate.

Am selectat câteva citate puternice din cartea lui „Viață fără limite”. Acest om are ce spune despre credință în forțele proprii!

1.Fii prieten atunci când ai nevoie de prieteni. Dăruiește cuiva o speranță atunci când singur ai nevoie de ea.

2.Dacă nimeni nu îți deschide, bate în mai multe uși concomitent. 

3.Cu toții putem găsi ceva rău sau imperfect unul în celălalt. Însă eu prefer să caut aurul în oameni.

4.Comportă-te astfel încât propriile tale acțiuni să devină izvor de inspirație pentru tine.

5.Nu trebuie să credem că fericirea va veni atunci când vom avea un obiect sau vom reuși un lucru. Fericirea este cu noi mereu, ori nu este niciodată.

6.Trebuie să înțelegem că uneori nu putem primi răspunsul în momentul când s-a născut întrebarea. 

7.Atunci când nu ești pregătit să te accepți pe tine însuți, ești și mai puțin dispus să accepți alți oameni.

8.În lume sunt multe rele, care pe mine nu m-au afectat deloc. Cred că viața mea este de o mie de ori mai ușoară decât viața multor oameni.

9.Am învățat încă de mic că se permite a cere ajutorul cuiva și chiar trebuie. Ai un corp normal sau nu, dar există lucruri pe care oamenii nu le pot face singuri.

10.Încearcă să privești la finalul vieții tale și începe să trăiești așa ca la sfârșit să nu regreți nimic. 

11.Pentru dragoste nu este important cine ești și ce poți face. Dragostea adevărată privește direct în inimă.

12.Confruntându-te cu orice dificultăți, găsește bucurie pură în ele. 

13.Imaginează-ți, că atitudinea față de lume este ca o telecomandă. Dacă nu îți place emisiunea, schimbă postul. Adică, dacă nu poți învinge o problemă, schimbă abordarea.

14.Cei care se consideră ratați sunt oamenii care nu înțeleg, cât de aproape au fost de succes, atunci când au lăsat mâinile în jos și au renunțat.

15.Un trup perfect nu înseamnă nimic dacă ai sufletul distrus.

16.Nu trebuie neapărat să îți faci planuri grandioase pentru a ajuta pe cineva. Chiar și un lucru mic poate ajuta mult pe un alt om.

17.Abilitatea este ceea ce ești capabil să faci. Motivația determină ce faci. Atitudinea determină cât de bine o faci.

18.Când suntem stresați, este foarte important să delimităm clar ceea ce s-a petrecut de fapt de ceea ce se petrece în interiorul nostru.

19.Viața poate fi frumoasă, dacă alegem să fie așa.

20.O zi nouă – o posibilitate nouă.

Nick Vujicic împreună cu fiul său Kiyoshi James Vujicic