Top 15 citate geniale ale fizicianului, Serghei Kapița, ce-ți vor deschide larg ochii

Academicianul și savantul rus, Serghei Kapița, a fost doctor în fizică și matematică. După ce a absolvit Institutul de Aviație din Moscova, el a condus timp de 35 de ani catedra de Fizică a Institutului Fizico-tehnic din Moscova.

A fost vicepreședinte al Academiei Științelor Naturale a Federației Ruse, membru al Academiei Europene, Laureat al Premiului de Stat din URSS și al Premiului UNESCO pentru activitatea de popularizare a științei.

În cariera sa, a lucrat și ca redactor-șef al revistei „În lumea științei”, unde a vorbit despre știință, tehnologie și cultură pe înțelesul cititorilor.

Citiți mai jos 15 de citate ale fizicianului, care sunt relevante și în prezent.

1.Dacă în loc de miliardele cheltuite pentru armată ar fi fost investite milioane în educație și în sănătate, atunci nu ar mai fi rămas loc pentru terorism.

2.Este foarte ușor să aduni o turmă de oi, nu și o turmă de pisici.

3.Doar contradicția stimulează dezvoltarea științei.

4.Dacă totul se rezumă la bani, atunci totul va rămâne a fi bani, nimic nu se va transforma în capodoperă sau în descoperire.

5.Televiziunea – cel mai puternic mijloc de interacțiune cu oamenii, este acum în mâinile celor care sunt complet iresponsabili în privința rolului pe care îl au în societate.

6.Cel mai important dar în viața este însăși viața.

7.Și ce va rămâne după generația actuală? Mesajele lor pe internet vor ajuta cumva descendenții?

8.Într-o femeie, vulgaritatea uneori poate respinge, alteori poate atrage – trebuie doar să o descoperi.

9.Costumul îl face mai responsabil pe om. În trecut, angajații de la radio BBC citeau știrile în ținute de seară și costume la patru ace, deși erau doar ascultați, nu și priviți.

10.Cu 50 de ani în urmă, existau atâtea biciclete pe străzi, câte mașini vedem astăzi.

11.Cultura ar trebui să fie semănată! Chiar și cu forța. În caz contrar, așteptăm cu toții colapsul.

12.A conduce înseamnă să nu împiedici oamenii buni să lucreze.

13.Pentru un fizician modern, este nevoie de câteva sute de mii de dolari pe an – pentru instrumente, pentru întreaga infrastructură care asigură cercetarea sa. Da, este scump, dar ca să deschizi un butic de haine deseori este mai scump.

14.Nimic nu-l împiedică pe om să devină mai inteligent mâine decât a fost ieri.

15.Un minunat psiholog rus, Aleksei Leontiev, a spus în 1965: „Excesul de informații duce la sărăcirea sufletului”. Aceste cuvinte trebuie să fie scrise pe fiecare site.