10 Citate de la un psiholog renumit: „Tragedia prostului nu este în prostia sa, ci în pretenția de a fi deștept”

Vladimir Levi este un scriitor, psihoterapeut și psiholog sovietic renumit. Acesta a publicat numeroase lucrări despre psihologia populară. Iată 10 citate din cărțile lui care merită toată atenția.

1.Niciodată nu trebuie să excluzi din viață trei lucruri: riscul, păcatul și posibilitatea de a fi fericit. 

2.Curiozitatea este cel mai siguri remediu împotriva invidiei: cunoscând ce se ascunde după ambalaj, înțelegi că nu există motive pentru a fi invidios.

3.Omul este o peliculă în multe straturi, pe care au fost filmate o mulțime de lucruri, iar cei care vor proiecta acest film sunt alți oameni, alte roluri și situații. După cum știu fotografii, e greu de găsit un revelator bun.

4.Trebuie să înțelegem odată și pentru totdeauna: sunt iubiți nu cei care sunt buni sau care ne sunt de folos. Sunt iubiți cei, care sunt iubiți. Pentru orice și pentru nimic. Frumusețea nu are nimic în comun cu iubirea, la fel cum succesul, puterea sau inteligența. Iubirea nu are nimic în comun cu recunoștința. Iubirea nu poate fi meritată, iubirea este doar oferită și acceptată sau nu. Iubirea este o nedreptate totală.

5.Doar un singur om te poate umili în această lume. Și acel om ești tu însuți. 

6.Tragedia prostului nu este în prostia sa, ci în pretenția de a fi deștept.

7.Depresia este starea în care e mai ușor să descarci un camion de cărămidă, decât să ridici receptorul.

8.Ieșirea dintr-o situație fără ieșire este acolo unde e și intrarea.

9.Cel care spune adevărul este responsabil triplu: pentru adevărul în sine, pentru propria persoană și pentru cel căruia i l-a spus.

10.Dispoziția este felul în care sufletul cunoaște trecutul, simte prezentul și planifică viitorul.