Poveste „ruptă” din realitate: Nimic în viață nu este întâmplător

Victor mergea pe o autostradă umedă, la volanul mașinii sale negre de clasă exclusivistă. Sufletul îi era plin de tristețe. Cu o lună în urmă, acesta a divorțat de soția sa, cu care a trăit împreună timp de zece ani. Cauza divorțului nu a fost fraza banală „nu s-au mai înțeles” sau „trădarea”, ci un motiv mult mai serios și mai dureros.

În zece ani de căsătorie, Victor și soția sa Ana nu au putut concepe copii. La început cei doi soți nu erau foarte îngrijorați de acest lucru. Erau tineri, ambițioși și cu planuri de viitor. Victor a decis să-și deschidă propria afacere, iar soția lui l-a ajutat în tot.

Dar apoi, Victor observat că Ana era îngrijorată că nu se mai întâmplă minunea. Afacerea aducea deja profit, soții aveau venituri bune, iar femeia începu să fie tot mai tristă.

Atunci soții au decis să facă o investigație medicală. Însă investigația medicală a pus ultimul punct în căsătoria celor doi:

– Voi nu veți putea avea copii, i-a spus medicul lui Victor.

– Deloc?

– Deloc, a răspuns medicul și a început să explice în termeni medicali problema de care suferea bărbatul.

Victor însă nu a mai ascultat și nu a mai auzit nimic, în cap răsuna doar cuvântul: infertil, infertil, infertil.

Pentru prima dată în viața sa, un om puternic se simțea ca un copil neajutorat. Știa cât de mult soția lui își dorea copii și credea că nu e corect ca Ana să sufere din cauza lui.

– Hai să divorțăm, a spus Victor în seara aceea la cină.

– De ce? Dacă e din cauza diagnosticului tău, atunci te rog nu te neliniști. Desigur, eu vreau copii, dar eu te iubesc mult, așa că ne vom bucura de viață în doi. De acord?

– De acord, a zis Victor, fără să creadă nimic din ce i-a spus soția sa.

După această conversație, Ana încerca cu grijă să-și ascundă emoțiile. Dar Victor observă din ce în ce mai des că ochii acesteia erau roșii de la atâtea lacrimi.

Apoi, Victor a văzut mai multe conversații ale femeii cu medici din toată lumea, în care Ana cerea cu disperare ajutor.

Atunci bărbatul s-a gândit să mai vorbească o dată cu soția sa, dar după a decis să aștepte când femeia va deschide subiectul. Acest lucru s-a întâmplat peste două luni după ce au aflat vestea tristă. În acest timp, femeia a pierdut din greutate, iar ochii îi erau mereu triști.

– Victor, hai să vorbim.

– Hai, a spus bărbatul.

După discuție, cuplul a divorțat.

După divorț, Ana i-a mai spus o dată soțului în șoaptă: „Iartă-mă!” și a dispărut din viața lui.

În timp ce conducea pe o autostradă, o tânără a încercat să se arunce sub roți. Bărbatul a frânat brusc și a ieșit din mașină.

– De ce faci așa ceva?, a strigat tremurând bărbatul.

Fata care era îmbrăcată foarte subțire pentru sfârșitul toamnei, cu lacrimi în ochi a spus tot dintr-o răsuflare:

– Sunt orfană, nu am pe nimeni, am trăit toată viața la o casă de copii, iar iubitul meu m-a lăsat când a aflat că … sunt însărcinată…

Într-o clipă bărbatul a devenit tată și bunelul copilului nenăscut încă…