„Karma” – o poveste uimitoare, despre cât de mult contează acțiunile noastre!

Doamna Anna a decedat destul de calm. Accidentul vascular cerebral a avut loc în somn și, prin urmare, ea s-a trezit nu în patul ei, ci într-o cameră spațioasă, cu mulți alți oameni ca ea, care așteptau să vadă cu totul altceva.

Ticsindu-se printre oameni și aflând ce se întâmplă și unde, doamna Anna s-a strecurat în biroul de asistență, unde au trimis-o mai întâi înapoi la coadă, apoi numai după a treia încercare, funcționarul s-a deranjat să o verifice în baza de date și a spus:

-Iată înregistrarea karmei, a treia ușă la dreapta după colțul stâng – obțineți setul complet. Apoi reveniți. Următorul!

Doamna Anna a luat ascultătoare înregistrarea, nu a priceput nimic în ea și s-a apropiat de ușa indicată.

-Dați-mi karma! – Doamna Anna a tresărit, fiind luată pe neașteptate.

-K-karma?

-Puteți să-mi mai dați altceva?  – s-a interesat cinic femeia de după tehghea apoi i-a smuls din mâini înregistrarea. – Așa, karma dvs. nu este chiar strălucitoare, v-aș spune eu.

Cu numărul de puncte acumulate de dvs. puteți cumpăra 138 de ani pământeni de viață umană, 200 de ani de pasăre sau 300 de ani sub formă de copac sau piatră. Vă sfătuiesc să alegeți piatra. Copacii mai pot fi tăiați.

-138 de ani… – a bombănit doamna Anna, dar iarăși a fost întreruptă.

-Exact! 138 de ani durată de viață strandard, cu un aspect obișnuit și fără efecte deosebite.

-Dar dacă cu efecte deosebite?… Așa, concretizez și eu…

-Păi, alegeți de sine stătător. Există diverse efecte. Talentul – 40 de ani din viață, bogăția – în dependență de mărime, căsnicia – vă spun sincer, vă poate lua o jumătate de viață, copiii – vreo 15 ani… Vă doriți copii?

-Da… doi, trei… poate…

-Răspunde-ți mai exact!

-Căsnicie, trei copii, bogăție și să pot călători prin lume! – a răspuns doamna Anna, amintindu-și frenetic ce îi mai lipsea în viața trecută – și frumusețe!

-Vrabia mălai visează! – s-a rânjit femeia de după tejghea, – acum, haide-ți să calculăm. Căsnicia – 64 de ani, vă rămân încă 64. Trei copii – încă minus 45. Vă rămân 19. Talentul, și încă bogăția… nu vă ajunge, doamna Anna!

-Dar… dacă fără efecte, fără nimic?

-Fără nimic, atunci veți trăi o viață plictisitoare și lungă de 138 de ani singură într-o garsonieră micuță.

-Și nu se poate nimic de făcut? – Doamna Anna a încercat să ia situația sub control, – Vă rog, doi copii, o căsnicie de vreo 40 de ani, puțin talent și bogăție ca să-mi ajungă de călătorii, nu mai mult.

-Gata? Atunci vă fac setul… – femeia a scos o ceașcă de după tejghea și a început să adauge diferite prafuri multicolore…

Doamna Anna s-a uitat la ceașca de jumătate de litru umplută cu praf colorat, pe care i-a întins-o femeia de după tejghea.

-Dar dacă, să zicem, eu nu voi folosi talentul, voi trăi mai mult?

-Dacă vă cumpărați o haină, dar după asta nu o purtați, asta e problema dvs.! V-ați ales soarta, v-am amestecat premisele, restul e în mâinile dvs… Următorul!