Dragostea maternă și răsplata ei (povestioară reală)

Era o zi minunată de toamnă. Soarele strălucea pe cer. Frunzișul fremăta de păsări. Copacii se pregăteau să-și pună un veșmânt multicolor.

Sub o geană de copac doi băieței se jucau liniștiți. Din neatenție jucăria lor a ajuns pe un alt drum unde, adeseori, treceau cărucioare. Băieții erau concentrați la jocul lor și nici nu au observat cum se apropia un cărucior mare, din fier. Din fericire, mamele acestor băieței au fost atente și imediat au sărit să-și scoată copilașii din fața acestui monstru din metal.

Fiecare mama și-a luat propriul copil de mână. Unul dintre băieței a fost foarte speriat. Când a realizat că mama lui este alături s-a liniștit. Orice copil se simte în siguranță lângă mama lui. Mai mult, el a zâmbit, a îmbrățișat-o cu afecțiune și era fericit.

Alt băiețel, însă s-a speriat mai tare. A protestat și își lovea propria mamă cu pumnii. Probabil, a fost luat prin surprindere și a fost strâns cu prea multă putere la piept. Dar și era trist din cauza că i-au rămas jucăriile jos.

Povestea ne duce cu gândul la faptul că acest copil a fost mereu nemulțumit de mama lui, care îl oprea din joc în momentul cel mai interesant, sau îl forța să bea un medicament amar, sau îl adormea atunci când el nu dorea, sau îl trezea atunci când el vroia să doarmă mai mult.

Copii sunt foarte sensibili, ei primesc stimulii exteriori în moduri diferite. O relație frumoasă între mamă și copil se creează pe principii precum: dragoste, răbdare, încredere și susținere.

 

error: Content is protected !!