Povestiri din viață nr.1: Bunătatea – un rău?

Sunt o femeie cu inimă mare și caldă, mereu am avut grijă de familia mea și voi avea, am grijă și de prieteni și chiar de oameni pe care nu-i cunosc, dar au nevoie de ajutorul meu. Nu știu de ce?, dar bunătatea în zilele de azi se apreciază ca ceva rău. Știți ce complimente primesc de la neamuri? Îmi zic că am caracter slab, că nu am verticală, că nu știu să mă respect.

Vă povestesc. Eu trăiesc într-un apartament la margine de oraș, la etajul 2. Asociația casei imediat m-a numit lider pe etajul meu, au văzut că voi ști să fac totul, ca să fie ordine. La moment trăiesc singură, fără copii și soț, lucrez de acasă, produc și vând articole handmade. Care ar fi un motiv, ca în timpul liber să nu interacționez cu alți oameni și să nu-i ajut? Și iată că într-o zi a venit o mătușă la mine în vizită, să îmi vadă apartamentul și să mai scărpinăm limbile. Ea a venit la oră matinală, toate planurile mele le-am lăsat pentru mai târziu. Am servit câte o ceașcă de cafea și am mai povestit câte ceva. Ea a petrecut la mine toată ziua, în această zi a mai intrat o vecină din altă scară, mi-a lăsat cheile de la apartament, pe perioada de vacanță, pentru orice eventualitate. Apoi un mecanic care dorea să ajungă la primul apartament, dar nimeni nu-i deschidea ușa, a cerut de la mine numărul lui de telefon. O altă vecină a cerut o bucată de pâine, pentru că venise copilul de la școală și nu avea pîine acasă. Pentru mine aceasta este normal și nu simt nici un negativ, ca să ajut în astfeld e situații. Eu sunt singură și fiecare clipă de comunicare, este o fericire pentru mine. Dar iată că mătușa mea într-un moment a exclamat:

– Toți stau pe spinarea ta!

Eu m-am îngândurat. Mătușa a plecat în acea seară, dar eu încă am stat mult la bucătărie și mă gândeam… poate ea are dreptate? Poate ca bunătatea să se întoarcă cu rău vre-o data? Apoi bate în ușă vecina, pe care am ajutat-o cu o bucată de pâine. A venit cu o sticlă de vin și ceva dulciuri și spune:

– Vecină dragă, am o poftă nebună să beau un pahar de vin și compania ta îmi este foarte plăcută. Ce zici?

Ne-am așezat noi la masă, am deschis sticla și ne-am simțit foarte bine.

p.s. Dacă nu-i dădeam eu o bucată de pâine? Cu cine era eu să beau vin în seara aceea?

error: Content is protected !!