Întinerești miraculos dacă faci acest lucru pe care vulturul îl face la 40 de ani.

Ghearele unui vultur de 40 de ani sunt deja prea lungi și de aceea devin elastice. Din această cauză el nu-și mai poate înfige ca odinioară ghearele în animalul vânat. La această vârstă, vulturul are și ciocul atât prea lung, cât și prea încovoiat, așa că îi este greu să-și sfâșie prada. Penajul stufos al aripilor și pieptului îi îngreunează zborul. În asemenea condiții vulturul e nevoit să decidă: sau să moară, sau să înfrunte o îndelungată și dureroasă perioadă de 150 de zile de transformări …

El revine în cuibul său din vârful piscului. Pentru a scăpa de ciocul vechi și inutil, vulturul lovește puternic cu el de stâncă până îi cade. Apoi așteaptă să-i crească un cioc nou cu care își smulge ulterior ghearele. Cu ghearele noi își smulge vechiul penaj, și iar așteaptă să-i crească altul. Și doar așa, după aproape jumătate de an de durere și chin, cu cioc, gheare și pene noi, vulturul reîntinerește pentru a mai trăi încă 30 de ani.

De cele mai multe ori, în viață trebuie să înduri și să înfrunți durerea, frica, neîncrederea. Să uiți de reminiscențele și obiceiurile trecutului, pentru a-ți trăi plăcut prezentul și pentru a te pregăti de viitor.

sursa

error: Content is protected !!