Nu uita de unde ai plecat

Era odată un frate bogat, care avea o soră săracă…

Ea își câștiga existența, vânzând lapte și legume din grădină. Vara, aceasta vindea la marginea drumului ciuperci și fructe de pădure, iar iarna trăia din ceea ce a reușit să strângă în perioada caldă a anului.

Fratelui îi era rușine de sora sa și nu o invita niciodată la el în oraș, cu atât mai mult în casa lui luxoasă, dar ea nu se supăra niciodată pe el. Sora tot timpul avea grijă să-i transmită pentru toată familia bunătățuri făcute de ea.

Ea nu-i cerea niciodată nimic fratelui. Întotdeauna manifesta o atitudine înțelegătoare și respectuoasă față de el. Femeia avea o căsuță mică, un teren nu prea mare și câteva animale în ocol.

Au trecut mulți ani… afacerea fratelui a eșuat, fiind trădat de parteneri. Soția sa l-a părăsit pentru altul, fiul a devenit dependent de droguri, iar apartamentul a fost confiscat în schimbul datoriilor. Acesta a fost momentul în care fratele și-a amintit de sora sa și a mers la ea la țară…

Femeia o ducea bine: avea 4 vaci, porci fără număr, o mașină nouă în garaj – cu care ducea producția în oraș; doi copii care își finalizau deja studiile la universitate, iar masa era plină de bunătățuri că-i fugeau ochii.

Fratelui i s-a făcut rușine… a început să-i ceară iertare surorii, dar ea nu era supărată, ba mai mult i-a propus să trăiască la ea și i-a oferit și un loc de muncă.

Morala este următoarea: Nu blestema pământul care te-a născut și nu-ți întoarce spatele de la sângele tău.

error: Content is protected !!