Pildă modernă despre greșelile copiilor (Copiii trebuie să-și concentreze atenția asupra reușitelor)

Într-o snoavă modernă se povestește despre un caz foarte neobișnuit. Învățătoarea claselor primare s-a îmbolnăvit, respectiv, a fost înlocuită. Părinții au observat, în acea perioadă, că copii lor și-au schimbat radical maniera scrierii. Ei și-au îmbunătățit semnificativ caligrafia. Literele erau clar conturate, drepte și estetic arătau foarte bine.

Atunci, desigur, părinții au dorit să afle din ce cauză s-a întâmplat acest progres. Ei au început să se uite mai atent la prescripții și să vadă ce s-a schimbat. Mare le-a fost uimirea să descopere aceste diferențe.

Învățătoarea lor, obișnuia să facă notițe cu creionul rușu, acolo unde era greșit sau unde considera ea că nu este îngrijit. Astfel, copiilor li se focusa atenția asupra greșelilor. Probabil, ei se descurajau și nu erau motivați să-și îmbunătățească caligrafia.

Noua învățătoare, însă avea o altă metodă eficientă. Ea nu sublinia cu roșu, unde era greșit, dar cu creionul verde încercuia cele mai frumoase litere. Astfel, copiii și-au concentrat atenția asupra succeselor și au încercat în orice mod să repete semnele reușite.

Viața înseamnă armonie, iar scopul omului este să-i confere sens. Concetrându-ne atenția pe lucrurile cu adevărat importante și pozitive, putem dobândi succes. Suntem și noi la fel ca o vioară. Uneori, ni se pare că deținem toate elementele  din care e compusă fericirea și succesul, dar, neștiind a le uni armonios, trecem prin viață însingurați și triști. Copii de mici trebuie învățați să-și concentreze atenția asupra abilităților lor personale. Suntem apreciați nu pentru frumusețea instrumentului, ci pentru melodiile pe care le trezim la viață.

 

error: Content is protected !!