Coșul handmade – o poveste despre dragoste tainică și răsplata binelui cu rău

O femeie iscusită avea mâini de aur. Ea împletea singură coșuri de diferite dimensiuni, mari sau mici, decorative sau pentru gospodărie. Așa se face că, în acea perioadă, în apropiere s-a deschis un magazin cu produse realizate manual. Stăpânul era, tocmai, colegul ei de clasă. Ei au încheiat un contract comercial, femeia ducea la magazin coșuri noi, frumoase și calitative. Spre marea ei uimire, ele se vindeau ușor.

Dar femeia nu știa că acest coleg a fost îndrăgostit de ea din copilărie. O perioadă a trăit într-un alt oraș, dar acum s-a întors și a fost foarte fericit întâlnind-o. El lua în mare taină coșurile de la ea și îi spunea că se vând. El avea o plăcere deosebită s-o ajute. Avea impresia că acest gest va fi apreciat. Cel mai mult, el se bucura s-o vadă zâmbind pe tânăra colega talentată.

Odată însă femeia a intrat în casa prietenului ei. A fost surprinsă să vadă toate coșurile. Desigur, că a fost copleșită de emoții diverse: de mânie, dezamăgire, orgoliul personal i-a fost călcat în picioare.

Bărbatul a zâmbit confuz.

-Cât de umilitor ai procedat!- a strigat femeia. Nu vreau să te mai cunosc, mâine să-mi aduci toate coșurile mele și o să-ți întorc banii.

Femeia s-a întors și a plecat.

Da, bărbatul a încercat să facă un act de bunătate, dar a fost înțeles greșit de colega lui. Multe ori, încercând să facem un gest onest, nu câștigăm recunoștința. Oamenilor nu le place să fie mințiți, rușinați sau neapreciați.

error: Content is protected !!