Femeia- cea mai fidelă slujnică pentru soțul ei (o pildă indiană)

Un mare înțelept al Indiei trăia în munți. Acest sihastru era atât de evlavios, încât prin forța meditației, putea face praf orice viețuitoare. Datorită austerității lui, el a dobândit puteri miraculoase.

Într-o zi, el s-a hotărât să-și umple cămara și a mers în cel mai apropiat sat. Ajungând la prima casă, a bătut la ușă. O femeie i-a deschis și uimită îl întreabă pe sfânt (străinii din India erau asociați cu sfinții, iar oamenii obișnuiți trebuiau să-i ajute) cu ce poate să-i fie de folos.

El a cerut de mâncare și femeia i-a spus:

-Da, desigur! Eu o să te hrănesc, dar acum sunt ocupată, trebuie să am grijă de soțul meu. Cum el ia masa te voi hrăni.

Femeia a plecat și străinul a așteptat. Cinci minute, zece … Furia a crescut.

Apoi a decis să o blesteme pentru lipsă de respect. Și-a scos cartea lui sfântă și a început să citească o mantră foarte puternică. Dar când a terminat, și-a dat seama că nu a funcționat. A repetat din nou, și din nou, dar nu s-a întâmplat nimic.

Peste o perioadă femeia a ieșit afară cu mâncarea promisă. Sihastrul a întrebat:

-Eu acumulez în munți puterea ascezei: eu mor de foame, dorm pe pământ, meditez. Ți-am trimis blesteme, ele sunt foarte puternice … Și tu locuiești într-o casă cu soțul tău. De ce nu te-a afectat nimic?

-Pentru că-mi slujesc soțul toată viața mea – a răspuns femeia. Nu mi-e frică de nimic și nu-mi pasă de altceva, decât de modul în care să-mi fac slujba cel mai bine.

 

 

 

 

error: Content is protected !!