Există iadul și raiul? O pildă istorică care descoperă rezultatul propovăduirii ateiste

O veche legendă povestește că la începutul secolului al XIX-lea trăia un mare boier, într-o provincie rusească. Pasiunea lui era literatura franceză din secolul al XVII-lea. Desigur, că el era influențat de ideeile acestui curent literar și la rândul lui, încerca să insufle aceleași aspirații și oamenilor din jurul lui.

Și iată că odată el s-a pornit într-o călătorie, având mulți bani și el a fost ucis, apoi jefuit de vizitiul și prietenul lui. Totul a fost aranjat ca un accident, iar poliția nu a pierdut mult timp, pentru a descoperi cauzele morții.

Peste 5 ani, vizitiul a cerut preotului să facă lângă mormântul stăpânului său o slujbă de pomenire. Atunci, el public a făcut o mărturisire, recunoscând greșeala pe care a înfăptuit-o. El a spus:

-Stăpânul nostru ne ispitea uneori. El ne spunea că Dumnezeu nu există și doar proștii se tem de pedeapsa lui Dumnezeu. Nu credea în viața după moarte, mai mult, spunea că nimeni nu este răsplătit pentru faptele comise. Conștiința, de asemenea, spunea el că nu există. Toate aceste elemente sunt invenții ale preoților. Noi ne-am gândit că poate are dreptate.

El ne-a creat suspiciuni și noi am avut încredere în el, iar dacă nu vom fi pedepsiți pentru faptele noastre, atunci avem liberatatea să facem ce dorim. Iar banii lui au fost o provocare pentru noi.

-De ce ai decis să recunoaști acum păcatul acesta greu?

-Indiferent de ce a spus stăpânul nostru, am realizat că conștiința există. Ea mă mustră necontentit și iadul tot există. Acum trăiesc cel mai dur iad al vieții, vreau să scap de el și să-mi recunosc vina.

Infernul și paradisul sunt în tine. Tu hotărăști spre care poartă te îndrepți. Nu trebuie să aștepți sfârșitul vieții. Alegerea o faci acum, în fiecare clipă, prin faptele pe care le comiți.

error: Content is protected !!