17 gânduri geniale despre oameni, relații și convețuire. Ți le spune un psiholog priceput. Salvează-le, că ai ce reține

Alexandru Sviaș este un psiholog cu ani grei de experiență și de o înțelepciune rară. El obișnuiește să scrie pe blogul său, iar prin textele sale reușește să realizeze o psihanaliză sau o psihoterapie, fără a-și vedea pacientul. Noi am selectat din scrierile sale câteva citate, care te vor convinge, că el îi cunoaște pe oameni mai bine ca oricine.

1. Dacă te-ai îndrăgostit de o persoană oarecare, asta nu înseamnă că el îți este dator cu ceva.

2. Simte-te astăzi cel, care vrei să devii mâine.

3. Fiecare om își inventează un set de neajunsuri, din cauza cărora suferă toată viața. Ce să zic, este și asta o ocupație.

4. Să te schimbi poți nu mai tu singur pe tine, dar cine va fi de acord cu asta? E mult mai ușor să-i judeci pe cei din jur și să lupți pentru ai face perfecți.

5. Dacă opozantul tău reușește să te scoată din fire, înseamnă că el a apăsat pe acea valoare, pe care o consideri foarte importantă. Iată de ce orice scandal este de folos. E o diagnoză gratuită a idealurilor voastre, iar uneori și un tratament.

6. Oferă-i libertatea partenerului tău de a se plimba cu cea mai lungă lesă, ea e cea mai trainică.

7. Dacă e să încerci să înțelegi sensul tuturor întâmplărilor din viața ta, te poți trezi foarte repede la consultația cu un psihiatru.

8. Organismul nostru nu este un tomberon pentru gunoi emoțional. El îi face față până la un moment dat. Boala este o formă de protest a organismului împotriva faptului că ai făcut din el o gunoiște.

9. Viața nu poate fi dreaptă sau nedreaptă, întrucât totul are o cauză și un efect.

10. Spiritul nostru determină existența noastră. Sănătatea este în cap, nu la farmacie!

11. Orice situație nepotrivită pentru tine nu este un motiv de îngrijorare, este doar un motiv de meditație în privința cauzelor care au generat situația.

12. Să fii pe placul tuturor este o misiune practic imposibilă. Cel puțin atât timp cât ești viu.

13. Să nu judeci nu înseamnă să devii așa ca persoana de care nu-ți place. Poți fi cum vrei. Important este să nu te îngrijorezi, dacă ceva nu coincide cu așteptările tale.

14. Dragostea este acea substanță, pe care dacă o posezi, nu-ți mai este frică să calci peste propriul egoism și chiar să primești plăcere din asta.

15. Viața alege persoanele din cuplu în așa fel, încât fiecare dintre soți să distrugă valoarea apreciată în exces de către celălalt.

16. De obicei, noi uităm foarte ușor de reușitele noastre și ne concentrăm pe eșecuri. Nu este deloc corect. Trebuie să îți amintești mereu de realizările tale, ele îți oferă puteri pentru noi urcușuri.

17. Dacă pe geamul tău scrie „Viața este o luptă” sau „N-o să-mi găsesc niciodată jumătatea”, cei din jur te vor ajuta cu plăcere să-ți organizezi o viață precum ai definit-o.

Sursa

error: Content is protected !!